Hogyan válasszunk etetőszéket?

Az etetőszék kiválasztása nem könnyű, hiszen nem csupán egy egyszerű bútorról beszélünk, hanem egy sokkal összetettebb tárgyra kell gondolnunk, ezért több szempontot is figyelembe kell vennünk a vásárlásnál.

Mekkora a konyha / étkező?

Ha nincs túl nagy helyünk, általában a legkisebb etetőszékeket keressük. Ez így rendben is van, de érdemes elgondolkodni, hogy a kis helyet foglaló etetőszéket vajon tudjuk-e kisebb helyen tárolni. Ha az etetőszék nem összecsukható, használaton kívül nem fogjuk tudni kis helyre elpakolni, ezért érdemes elgondolkodni egy nagyobb, ám összecsukva kompaktabb etetőszék beszerzésén.

Mikortól használnánk?

A hozzátáplálást akár 4 hónapos korban elkezdhetjük. Sokan a hordozóba téve etetik a babájukat, de az etetőszék használatával időben ki lehet alakítani a normális étkezési szokásokat, ami később természetes lesz a baba számára. Az ülni még nem tudó kicsiknek fontos, hogy dönthető legyen a szék háttámlája.

Könnyű használni?

Anyukák számára a legfontosabb, hogy az etetőszéket gyorsan és egyszerűen tudja kinyitni, összecsukni, beállítani, ezért válasszunk olyan modellt, amit egy kézzel lehet állítani, és nincs szükség bonyolult mozdulatokra, és mindkét kézre ahhoz, hogy a megfelelő pozícióba állítsák a széket.

Meddig fogjuk használni?

Ha sokoldalú etetőszéket vásárolunk, akkor akár 3 évig. Ha az etetőszékünk magassága állítható, és a tálcát is le tudjuk venni, akkor a nagyobbacska gyermekünk akár a családi étkezőasztalnál, a családdal együtt ebédelhet vagy vacsorázhat.